May 23, 2017

SELAMAT TINGGAL LANGIT BIRU

Kini aku kembali di sini...

Setelah sekian lama aku meninggalkan kamar kehidupan ini. Dahulu di sini tempat aku mencurah segala rasa, segala apa sahaja yang mahu aku tulis namun sebaik aku mengenali ' Langit Biru' hari demi hari kamar ini terus terbiar sepi. Aku seronok bermain di sana, bercerita tentang diri, tentang kehidupan, tentang semangat hidup, tentang kasih sayang, tentang pemikiran orang. Mengomel, mengomen penulisan, artikal orang, gambar atau sekadar membaca sebagai santapan minda. 

Di ' Langit Biru ' seakan aku kelihatan bahagia, gembira ada teman taulan untuk berbicara, berseloka dan bermadah pujangga !. Bagaikan ahli falsafah yang hari ini aku rasa semua itu adalah sampah-sampah yang sudah basi untuk aku kongsi mahupun bercerita. 

...perasaan hambar mula menghambatku..bosan, bosan !. 

Kebosanan yang aku rasakan kali ini benar-benar membuat aku memutuskan untuk meninggalkan 'Langit Biru'. Tiada apa yang sempat aku ambil baik gambar-gambar begitu juga penulisanku. Meskipun jauh di sudut hati banyak memori aku yang aku abadikan di sana. Tidak mengapalah...kesedihan ini terlalu kecil untuk aku besarkan.

Selamat tinggal pada teman-teman yang aku kenali dan yang tidak aku kenali. Tiada salam atas permergiaanku serta tidak sempat juga aku menyapa salam dari mereka yang memenuhi ruang mesej aku.. Tiada lagi 'stalker' yang mahu menyelongkar kisah hidup aku atau mengintip apa jua aktiviti aku !. Tiada  juga sesiapa yang perlu berkecil hati jika aku tidak menerima mereka menjadi rakan. Puas hati !.

Aku tidak mampu untuk memenuhi atau menjaga hati orang dan adalah baik biarlah aku yang berundur diri dari arena itu.

Selamat tinggal langit biruku....entah bila kita kan bersua lagi. Aku tidak tahu, biarlah buat masa ini aku menjadi penghuni kamar kehidupan yang sunyi ini.